Meditatie in Arnhem

ZanZen Klankschaal

Mediteren brengt geluk in je leven en dat van anderen. Doen!

Op maandag 16 september 2019 beginnen we weer met Mediteren in Arnhem. Een proces dat van september tot half april doorgaat in blokken van 8 á 12 keer. Ik weet nog niet waar, maar niet meer in Rozet.


  • Je kunt altijd nog instromen; je betaalt dan naar verhouding.
  • Datums: 23/30 sept ; 1/8/15 okt; 5/12/19/26 nov; 3 dec april (10x)
  • Let op: niet op 22 en 29 oktober
  • Tijd: 20.00 - 21.15; inloop 19.30 en kort nagesprek tot 21.30
  • Kosten: € 72 (€ 54 met Gelrepas)
  • Begeleider is Hans van Zanten. Hij is beschikbaar voor een persoonlijk gesprek.

Je krijgt ter plekke informatie over hoe je kunt betalen.


Short-track meditatie

Deze avonden zijn wat anders dan de bekende Zenmeditaties. Hans heeft in de loop van 40 jaar meditatiepraktijk een eigen stijl ontwikkeld die voorbij gaat aan de formele vormen en rituelen. Essentieel is voor hem de drieslag van ervaring, inzicht en oefening. Soms is er eerst inzicht. Soms eerst ervaring. Maar altijd gevolgd door beoefening, dwz de meditatieve ervaring die vanuit stilte verschijnt. Dus bij deze meditatie in Arnhem wel de stilte, maar weinig rituelen. Ook niet urenlang op je kussentje zitten, maar korte sprintjes.


Het effect: Ontspanning in je lijf. Rust in je hoofd. Balans in je leven.

Hoewel meditatie met zelfreflectie begint gaat het na verloop van tijd ook over je verhouding tot de maatschappij. Deze meditatie voor gewone mensen maakt geen onderscheid tussen meditatiesessies en dagelijks leven, tussen stille zelfreflectie en dynamische actie. In het nagesprek zullen we daar met elkaar over spreken. 


Voel je uitgenodigd bij Mediteren in Arnhem en Kom een keer gratis meedoen

Hans van Zanten (1947) gaf de afgelopen jaren een integratie van christelijke en boeddhistische meditaties in Walburgis Arnhem en de Protestantse Gemeente in Rheden.

>