Waar heb je behoefte aan?

Als je behoefte hebt aan nieuw perspectief dat werkt, aan oefeningen en methoden die verder en sneller gaan dan gebruikelijk, wat dan? Waar kun je dan terecht, wie en wat is betrouwbaar, wat werkt echt voor je?

Zicht op oneindige ruimteDan zou de ‘Wisdom Mind Practise’ geschikt voor je kunnen zijn. De Zenmeditaties van het Tibetaanse Dzogchen integreer ik daarin met de Integral Psychology van Integral Institute, lichaamswerk van Löwen, Core-energy van Pierrakos, Culture Dynamics van Beck en Cowan en vleugjes Jung, Gestalt, Alice Bailey en George Bode’s zwarte lichten astrologie.

Allemaal dynamische methoden die zich vanuit gedegen inzichten en oude wijsheid steeds weer vernieuwen en waarmee ik alweer 40 jaar vertrouwd ben.  Het geheel biedt een uitdagend proces dat niet zelden een doorbraak in je leven en werk teweeg brengt. Dat zeggen oud-deelnemers als Martijn van Duuren, Simone Holstege en Martine Hugli-Boon tenminste.

Werkwijze

Ik hou graag een goede balans tussen kennis en ervaring; hoewel gescheiden zijn zij toch ook weer één. Dus je kunt veel beoefening verwachten met de achtergrond van het hoe en waarom.

Voor de inhoud en vormgeving van een dag laat ik me leiden door de interactie met jou als deelnemer, de vragen die ik krijg, door thema’s die op dat moment voor mij aan de orde zijn en door het doorgaande groepsproces. Het fundament is wel de Zen van Dzogchen dat als een rode draad het jaar leidt. Komende weken zal ik steeds een aspect van de Wisdom Mind Practise op deze site toelichten.

Voor wie?

Zowel geschikt voor professionals als voor deelnemers aan mijn meditatiegroepen en anderen die ervoor voelen om serieus hun innerlijke weg én culturele condities te onderzoeken, thuis beoefening te doen en wat teksten te lezen. Professionals kunnen aansluitend nog een traject van 10 supervisies volgen om de training te integreren met hun persoonlijke stijl.

Omvang, datums en kosten

De jaargroep omvat 9 zaterdagen met afsluitend een zomerretraite van drie dagen. Doorloop van oktober t/m juli/augustus.
De zaterdagen vallen op: 7 okt/11 nov/9 dec/13 jan/ 10 febr/ 10 mrt/ 7 apr/ 12 mei/ 9 juni. Retraite in overleg.
Neem vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie of voor het afspreken van een aanmeldingsgesprek.

Ik heb lang nagedacht over de kosten. Daar zijn allerlei opvattingen over, van ‘laagdrempelig’ tot ‘Je moet er wel iets voor over hebben’ tot ‘Geef wat het je waard is’. Ik ben daar ergens tussenin uitgekomen.

Kosten van de jaargroep zijn afhankelijk van je netto maandinkomen en exclusief verblijf.
Netto tot € 1000: € 700 (geen factuur)
Tussen €1000 en €2000: €800  (€ 1200 als je  belastingaftrek hebt)
Tussen €2000 en €3000: €1050 (€ 1600 als je belastingaftrek hebt)
Meer dan € 3000: € 1400 ( € 2200 als je belastingaftrek hebt of als de werkgever betaalt)

Verblijfskosten

De verblijfskosten zijn op dit moment nog niet bekend. Ik wil ze zo laag mogelijk te houden, o.a. door zelfvoorzienende accommodaties te gebruiken. Vooralsnog kan ik voor de zaterdagen tegen een kleine vergoeding de prettige ruimte van Adhara Yoga in Arnhem Zuid gebruiken. Heb je een suggestie voor de retraite dan hoor ik die graag.

De aansluitende supervisie kost € 900 (individueel) of € 750 (drietal). Hierna krijg je een certificaat van deelname.

Administratie

In principe wil ik zo min  mogelijk gedoe met administratie. Wil je toch een factuur ivm belastingaftrek, dan betaal je het bedrag dat tussen haakjes staat. Dat houdt de jaargroep ook voor de lagere inkomens toegankelijk. Betaalt je werkgever de factuur dan geldt de hoogste inkomensgroep.
Bij inschrijving voldoe je 1/4 van de cursuskosten. De rest eventueel in drie termijnen: vóór 10 januari, vóór 10 april, vóór 10 juli. Verblijfskosten voldoe je waar dat kan ter plekke.