revolutionaire liefde
Meditatieve oefeningen

Het verdwaalde schaap | video

Over revolutionaire liefde en een verdwaald schaap Lieve mensen, Wanneer een wildebras van zijn fiets gevallen is ga je niet uitgebreid onderzoeken hoe dat gekomen is. Integendeel, je schiet direct te hulp. Zo hebben we voor een wereld in nood directe maatregelen nodig. Onderzoeken zijn er genoeg evenals de richting waarin oplossingen te vinden zijn.  Als het . . . . . . . . .

Verder lezen
Eenpuntige meditatie
Meditatieve oefeningen

Eenpuntige meditatie | video

Klik hier  voor de inhoud 1Eénpuntige meditatie en inzicht meditatie1.1Samadhi meditatie2Deel 1: Eénpuntige meditatie2.1Voorbereiding2.2Shamata meditatie.3Deel 2: Inzicht meditatie3.1Analytische meditatie3.2Eenpuntigheid en inzicht samenbrengen.3.3Afsluiting van de meditatie Eénpuntige meditatie en inzicht meditatieNu we al wat meer gemediteerd hebben weten we dat we niet moeten gaan zitten en dan maar afwachten. Dat gaat snel vervelen en leidt zeker . . . . . . . . .

Verder lezen
Kun je leven zonder angst
Meditatieve oefeningen

De fatale vergissing die angst in je leven brengt | Video

Kun je leven zonder angst? Een brief aan Ben. Ben Bergen is een pater MSC (Missionair de Sacre Coeur.) van in de tachtig. Hij is jarenlang een geliefde pastor in Arnhem geweest. Nu woont hij in een klooster in Tilburg en geniet van tijd voor contemplatie en gebed. Soms schrijven wij elkaar. Dit keer gaat het . . . . . . . . .

Verder lezen