tunnelvisie economisch denken
Maatschappelijk

De tirannie van economisch denken

Ik heb een paar uur naar de algemene beschouwingen van de Tweede Kamer gekeken. Weinig visie, veel versleten economisch denken. Langer kon ik niet aanzien. Wat ik zie lijkt nog het meest op een rituele dans waarvan de danspassen op voorhand gegeven zijn. De verkiezingen komen langzamerhand in zicht en dat was ook wel te . . . . . . . . .

Verder lezen
Waarom mediteren
Meditatie

Waarom zouden we mediteren?

Over oude en nieuwe spiritualiteitZen en Dzogchen meditatie worden mainstream. Maar waarom zouden we mediteren? Steeds meer mensen gaan het een keer proberen, geven zich op voor een cursus en hebben thuis een meditatiekussentje. Ook neemt het aantal wetenschappelijke onderzoeken naar de effecten van meditatie toe. Die zijn bijna zonder uitzondering positief. Dat is verheugend. Tijd . . . . . . . . .

Verder lezen
boeddhisme
Meer religies

Wat wij kunnen leren van Boeddhisme

De luie leerling. Als je mij vraagt ‘Wat kunnen wij leren van het boeddhisme’ zijn er lange en korte antwoorden. Eerst het lange. Terugkijkend op de tijd tussen mijn eerste kennismaking met Boeddhisme in 1974 op het strand in Schiermonnikoog en de 42 daaropvolgende jaren, ben ik dankbaar. Het heeft mij veel geholpen in mijn persoonlijke . . . . . . . . .

Verder lezen