Mediteren Iets Voor Mij?

Is mediteren iets voor mij?

Wanneer kan ik beter niet mediteren?

Nou, bijvoorbeeld als emoties je de baas zijn en je relatie op breken staat. Of als je lontje korter wordt en burn-out dreigt. Of als je spiritueel vastloopt en de realiteit van het dagelijks leven je moeilijk valt. Meditatie, mindfulness of een andere vorm van spirituele beoefening alléén is dan niet altijd de juiste weg. Dat ondervond ook Christa Anbeek.


Meditatie is Niks voor Mij.

Wat ben jij een gelukkig mens. Je hoeft niet uren op een irritant kussentje stil zitten wezen.  Je kunt gewoon blij zijn met je comfortzone. Het is je gegund. Ben je toch toe aan het verleggen van je grenzen, wees welkom. Faalangst hoef je niet te hebben. We delen geen diploma's uit noch certificaten. En uren op een kussentje, dat doen we niet! Leren mediteren? Iedereen kan het!

​Elke week een Astro meditatie?

​Vrij toegang tot ZanZen The Insiders! Het is en blijft gratis.

Wat is mediteren?

Krijg helder 

inzicht in de grote kracht

van je geest

Ontdek de

bevrijdende toepassingen
van mediteren

Gezond Mediteren

Focus op nu

Het focus is op wat nu is

Ik werk in deze lessen anders dan gebruikelijk in Zen. Geen uren zitten, lopen, buigen. We focussen samen op de innerlijke levensbron, de kern van vitale energie. Met die energie helen we de oude wonden - ook uit vorige levens- als die in het dagelijks leven opspelen.

We gaan dus niet in het verleden graven, geen vaste patronen ontrafelen, dat kan de pijn én de gewoonte alleen maar versterken. Maar ook blijven we niet eeuwig zitten tot de Verlichting misschien toeslaat. (dit is een hint voor ervaren mediteerders)

Je energie sturen

Je energie sturen

Die vitale energie stroomt in en om je lichaam. Je leert hoe je die energie kunt sturen en gebruiken om oude pijn te laten oplossen. We doen dat met verschillende oefeningen uit meditatie, mindfulness, core-energetica en neuro-affectieve-relatie-psychologie. Dat wil zeggen dat we het hele menselijke spectrum aanspreken, lichaam, gevoel, ziel en geest. Echt een bevrijdend avontuur!

Innerlijk ontwikkelen

'Vooruit of achteruit' doen we samen

Maar daarmee zijn we er nog niet. We leven ook in een wereld die we samen vorm geven. De cultuur waarin we leven maken we samen. Als wij ons persoonlijk ontwikkelen zal dus ook die samenleving zich ontwikkelen. Dat kan natuurlijk 'vooruit' gaan naar meer welzijn voor mens, dier en planeet, maar ook 'achteruit' naar meer schade en vernietiging.

verantwoordelijkheid nemen

Verantwoordelijkheid nemen is antwoord geven

Als we onze verantwoordelijkheid nemen voor ons eigen 'vooruit' en 'achteruit', dan moeten we die eerst kennen. Wat is je beeld van de wereld, hoe sta jij er in, waar trek jij je wat van aan? Wat doe je? Wat doe je vooral niet? Wat is jouw antwoord?

Spirituele ontwikkeling omvat in mijn ogen niet alleen een streven naar je eigen Verlossing en Verlichting. Het omvat ook aanwezig zijn in het dagelijks gewoel met een groeiend bewustzijn over de complexiteit en dynamiek van dat gewoel. Integral Life Practise is mijn platform voor die ontwikkeling

veerkracht in de chaos

Veerkracht in de chaos

Kortom, we helen onszelf en maken ons sterker. We worden veerkrachtige persoonlijkheden. We ontwikkelen een stralende ziel en open geest. Dat zijn bij uitstek de instrumenten om vorm te geven aan de nieuwe wereld die ophanden is. De chaos van vandaag is wat dat betreft de (meeromvattende) orde van morgen.

kan iedereen mediteren

Leren Mediteren: niet voor iedereen geschikt

Eerlijk gezegd is persoonlijke ontwikkeling met meditatie niet voor iedereen geschikt. Soms ben je bijvoorbeeld beter af met een psychiater die medicatie kan voorschrijven. In een eerste ​ontmoeting zal ik dat zeker zeggen als ik die indruk krijg.

​Heb je al ervaring met mediteren, dan kun je veilig verder met de online ​cursus Spontaan Leven Zonder Zorgen. Heb je nog vragen, stuur mij dan een email. Ik antwoord zo snel mogelijk.

Maar schrijf je vooral in op de ​ZanZen Academie​​. Kost je niets en je krijgt direct meditaties voor elke week.

Vrij toegang tot

ZanZen The Insiders!

Met Elke week een Astro meditatie?

Het is en blijft gratis.

>