Net voordat het Kaliningrad Domkoor in 2010 wordt opgeheven, heb ik nog een optreden kunnen horen in de St. Jan in Zutphen. Een kerk met een prachtige akoustiek waar dit koor volledig tot haar recht kwam. De uitvoeringen hieronder zijn van album Priidite, Poklonimsya door Elena Kramarenko + Königsberger Domchor, Gepubliceerd in 2005. Luister en laat je meevoeren!

"Blessed Be The Man" Tchesnokov,  Track 11.

Grote Smeekbede / Great Suffrage, Grechaninov, Track 1

Hymn To God The Creator,  Bortnyansky, track 18

​Our Father, Dubyansky, track 9

Het “Koor van de Dom van Kaliningrad” is in 2004 opgericht en bestaat uit 7 professionele zangers. Het is eervol de naam van deze kerk, die symbool is voor de stad Kaliningrad, het vroegere Königsberg (Koningsbergen) te dragen.

Het repertoire van het koor bestaat in de eerste plaats uit Russisch-orthodoxe liturgische liederen, die, zoals in de Russisch-orthodoxe kerk regel is, a capella (zonder instrumentale begeleiding) gezongen wordt en uit volksliederen uit Rusland, Wit-Rusland, de Oekraïne, Armenië en Georgië. Er staan ook enkele liederen op het repertoire uit Duitsland, met name uit Oost-Pruisen (het Duitse Oost-Pruisen, waarvan Königsberg de hoofdstad was, is na de oorlog verdeeld tussen Polen en de Sovjet-Unie) en uit Italië en Scandinavië. In de kerstperiode worden, tijdens buitenlandse tournee’s, ook kerstliederen uit m.n. de Oekraïne en Polen gezongen.

Het koor staat onder leiding van Elena Kramarenko. Zij heeft na een opleiding als zangeres en dirigente aan de muziekhogeschool van Kaliningrad haar studie voortgezet aan de Universiteit voor Cultuur en Kunst van Sint Petersburg.

Op het liturgische repertoire staan werken van o.a. Bortnyansky, Rachmaninov, Lvov, Tchaikovsky en Dubyansky.

Er bestaat nog een website: http://www.koorkaliningrad.com/koorNed


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Snel bericht van mijn nieuwe verhalen? Dat kan!

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"d3c5e":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"d3c5e":{"val":"rgb(19, 114, 211)"}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"d3c5e":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Super! Stuur mij de gratis ZanZen Notes.
>