Twee nieuwe cursussen
in Arnhem

1. Waar gaat het heen?

  • Wat: 4 maandagavonden 
  • Wanneer: 16/23/30 sept en 7 okt 
  • Hoe laat: 19.30 - 21.30 uur
  • Waar: in Rozet Arnhem / lokaal 309
  • i.s.m. D3d Verdieping en Jansbeek Ekklesia
  • Aanmelden en betalen bij D3d Verdieping

Waar gaat het heen? Ik vraag het me de laatste tijd vaak af. Milieusceptici, machtspolitici, holocaustontkenners, fakenieuws. Het is een gure wind die waait. Een waarvan mensen onrustig worden.

Gaia slaat terug

Bruni Latour, Frans filosoof, schreef over de verrassende samenhang tussen klimaat, vluchtelingen en de kloof tussen arm en rijk. Een niet mis te verstaan verhaal.

Meditatie en Integral Practise

Ken Wilber, een Amerikaanse filosoof en al even bekend, schrijft over het politiek correcte 'Platland' waarin elke mening, rijp en groen, even zwaar weegt; wat natuurlijk absurd is.


Hans van Zanten wil met jou vier avonden hun inzichten delen over de dynamiek die we nu meemaken. Waar komt die verandering vandaan?  Het lijkt alsof drie wereldbeelden met elkaar botsen; een ware 'culture clash'. Welke kant zal het op gaan?

Cursussen in Arnhem

Don Beck, psycholoog en mede-ontwerper van het Spiral Dynamics Model, zei ten tijde van Theo van Gogh over Nederland: "Als die Marokkaanse jongeren niet vooruit kunnen in hun ontwikkeling, kunnen ze alleen maar achteruit. Dat gaat een hoop last geven." En dat deed het. 


Maar wat voor hen gold, geldt voor elke stagnatie in ontwikkeling, in politiek, in religie, in onderwijs, in organisaties.


Wat is wijsheid in een tijd waarin tegenstellingen aanscherpen? Wat heeft toekomst en wat is zo goed als versleten? Kunnen we dat ook toepassen op Arnhem? Waar staan we zelf? Wat kunnen we beter doen en beter laten?

>