ZanZen | Spirituele Academie

​Yoga van de Geest

​Leven in gemeenschap met al wat leeft en is

Over ZanZen Spirituele Academie

Het verhaal van Hans

De jaren 70 en 80

Relevant voor mijn werk is dat ik in de jaren 70 en 80 opgeleid ben tot maatschappelijk werker, psycho-sociaal therapeut, Gestalttherapeut, supervisor en coach. Verder heb ik me bekwaamd in Jungiaans droom werk, bio-energetisch en core-energetisch lichaamswerk.


Van 1980 tot 1990 heb ik retraites en lessen gevolgd van de Tibetaanse Dzogchenleraar Sogyal Rinpoche, bekend van zijn bestseller ‘Het Tibetaanse boek van leven en sterven’, maar inmiddels meer van zijn onacceptabele gedrag.


In de jaren 90 rol ik in het organisatie-advieswerk en volg trainingen in concepten als Resultaatgericht Leidinggeven, Framework for Change, Business Generator Canvas, Spiral Dynamics Integral, Loopbaanontwikkeling.


In die jaren ben ik ook zeer actief in de Nederlandse Vereniging voor Opleiding en Ontwikkeling (NVO2) en in de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching. (LVSC)


Mijn onderzoekende geest leidt mij de laatste 10 jaar terug naar het reclamevak waar ik ooit begon, naar online marketing en businessontwikkeling. Maar dan met de nieuwe kennis van neuropsychologie.
Niettemin blijven spirituele en existentiële psychologie het pad dat ik met de meeste liefde blijf volgen.

Mijn Werk

ZanZen Spirituele Academie wil een hulp zijn om richting te geven aan wat je het liefst doet in je leven, je onderneming en je werk om daarmee jezelf en anderen op jouw grootst mogelijke manier dienstbaar te zijn.  Dat is tegelijkertijd de vreugdevolle verwerkelijking van je innerlijke, spirituele pad.


De kern van de zaak weet je eigenlijk al. Ik kan je helpen die te herkennen, te erkennen en de weg te bewandelen om daarnaar te handelen.

Ik ben je metgezel om veel innerlijk te onderzoeken, angst te overwinnen en vertrouwen te hebben in je eigen kunnen. Samen brengen we de moed op om onder ogen te zien wat gezien moet worden en te doen wat gedaan moet worden. Dat is Yoga van de Geest.


Mijn prijs

​Ben ik duur? Goedkoop is duurkoop en alleen de zon gaat op voor niets. Dus ja, ik ben duur. Dat wil zeggen: ik vraag het uiterste van je. Maar het is verschillend wat het uiterste voor iedereen is. Vooraf spreken we af wat voor jou betaalbaar is en wat het je waard is. Een eerlijke deal toch?

Yoga van de Geest

Een roomse opvoeding combineer ik met 40 jaar boeddhistische beoefening en gnostische spiritualiteit. Niettemin ben ik nog niet erg wijs. 

Wel probeer ik zoveel mogelijk oude wijsheidstradities te respecteren én te verbinden met onze tijd. Ik probeer de essentie van alle stromingen in mij te verenigen en wat ik noem 'de Yoga van de Geest' over te dragen.

Mijn Reuzen

Ik sta op de schouders van reuzen. Dat is lama Sogyal Rinpoche die mij in 1980 de naam Orgyen Donden gaf. Hij is mijn spirituele vader, ondanks zijn misstappen.


Verder Nel in ’t Veld (VasjraYogini), mijn spirituele moeder en gestaltopleider, Ynse Stapert, mijn leersupervisor, Hans en Hanneke Korteweg, grondleggers van Itip, Paul Rebillot, de Jungiaanse meester, George Bode de eigenzinnige astroloog, mijn vader en moeder en mijn meest betekenisvolle leraar, Anne-Marie, mijn vrouw.

Onderstroom

Net als veel anderen voel ik een onderstroom in onze tijd die tegenstellingen ogenschijnlijk vergroot, maar die de voorbode is van een grote verandering waar wij als mensheid voor staan, een overgang van ik naar wij, Ubuntu.

De pijn van bewustzijn

Het lijkt alsof we onze aardse woonplaats aan het vernietigen zijn. De waarschuwingen zijn groot en veelvuldig. De pijn soms onverdraaglijk. Het gevoel in tegenstrijd.  De stress te groot.


Het keerpunt lijkt in zicht. We worden wakker uit onze zelfgenoegzaamheid en verwarring. De mensenziel, die liefde en compassie is, krijgt meer en meer toegang tot ons persoonlijk handelen en bewustzijn.


Ik voel het als een opdracht om daar een bijdrage aan te leveren. Een bijdrage aan onze heilige reis, ons spirituele Leven. Om die reden heb ik ZanZen Spirituele Academie in het leven geroepen.

Contact

Je kunt mij ook volgen op Facebook/@spirituele academie, Facebook/@workwithheroes, twitter/@havazan47 en Linked-in/hansvanzanten.


Ik ben sinds 1981 heel gelukkig getrouwd met Anne-Marie. Wij hebben twee ambitieuze kinderen groot gebracht met nu drukke banen in universitair onderzoek. Dat geeft veel druk, dus zijn wij samen een paar dagen in de week stress verlichtende gastouders.

Wat anderen zeggen

​Reviews zijn populair op websites. Maar ik weet niet of ze hier wel passen. Voelt te commercieel. Voorlopig doe ik er maar niet aan mee. Wil je toch iets, schrijf dan op een van mijn blogs of artikelen. Inhoudelijk veel zinvoller. lijkt mij.

>