ZanZen Spirituele Academie

Mediteren is een reis

Plotseling voel ik dat het nu wel genoeg is.

 

​Na jaren van trainingen geven, kilometers maken door het hele land, zorgen voor opdrachten in de pijplijn was het dan eindelijk afgelopen. Ik mocht met pensioen. Maar als zelfstandig solopreneur heb je geen werkgever en niemand die zegt: Hou Nu Maar Op!  


​Ik heb er twee jaar over gedaan om af te kicken. Twee jaar waarin ik onrustig bleef. Moest ik niet op pad? Moest ik niet aan acquisitie gaan doen? Kon ik dat congres wel laten lopen? Zou ik nog lid blijven van de beroepsverenigingen? Niet vreemd die onrust. Mijn hersens en hele lijf waren ingesteld op alle taken die je als solopreneur hebt. Pas als je stopt voel je dat.


​Niet dat ik nu gestopt ben. Maar de druk is eraf en ik maak meer tijd voor mediteren en ontspanning. Iets wat ik veel eerder had kunnen doen! Door dichter bij mezelf te blijven. Daar schrijf ik het een en ander over in mijn blogs.

Een aardigheidje: ​Mijn weg in de wereld van mediteren kun je lezen in mijn gratis journal. 

​Wat Gun Jij jezelf?

koffie bij Zanzen Online Academie

Online Leren met De ZanZen Academie

 • ​Wat je leeftijd ook is, je kunt je nog steeds verder ontwikkelen. Zowel innerlijk als materieel. Maar je tijd is kostbaar en dus zoek je manieren om dat effectief en efficiënt te doen. 
 • Daarvoor heb ik de Online Spirituele Academie in het leven geroepen. Zodat jij kunt leren op je eigen moment, in jouw eigen omgeving en op jouw meest comfortabele manier. Zomaar vanuit je luie stoel of ergens in de wereld onderweg. 
 • In de Online Academie vind je cursussen om dichtbij jezelf te blijven. Veilig, verantwoord en betrouwbaar. Meditatie en begeleiding zijn daarin een vaste waarde. Ga spontaan leven zonder zorgen. Dat kan!
 • ​Toegang tot de ZanZen Online Academie is gratis. En blijft gratis. Je profiteert dan van gratis cursussen, korting op betaalde cursussen en in-depth artikelen. Aanmelden daarvoor kan met onderstaande knop.

Mediteren in Rheden

Samen mediteren in Rheden

 • Zoek je ontspanning? Wil je innerlijke rust?
 • Verlang je naar een levensstijl in balans?
 • Mediteren ontwapent, verheldert en ontspant met moeiteloze aandacht. 
 • Goed voor je gezondheid, je zelfbewustzijn en  het geeft je een stevige gemoedsrust.
 • Ga op reis en leer hoe het werkt.

'Meditatie & Maatschappij in Arnhem

 • Ben jij iemand die graag inspirerende inzichten deelt? Kijk je bedenkelijk naar ontwikkelingen in politiek en religie?
 • Wil je liever nadenken ove duurzame oplossingen? 
 • Heb jij ook het idee dat er een omslag nodig is in denken en doen? Individueel en collectief?

Lees hoe, waar en wanneer we in Arnhem ons Inzicht verruimen..

Overzicht zanzen.nl

​Deep Coaching: Leven zonder (teveel) zorgen

Een vaak geciteerde uitspraak van Einstein is: “Je kunt een probleem niet oplossen op het niveau waarop het is ontstaan.”


Hij bedoelde dat het beter is om afstand te nemen en je zicht te verruimen; het probleem waarmee je worstelt als deel in een groter geheel te gaan zien. Je neemt dan letterlijk een ander standpunt in. 


De oplossing blijkt dikwijls voor de hand liggend. De uitdaging is om daarnaar te handelen. ​Een goed gesprek kan dan het begin van de oplossing zijn.


Maar hoe doe je dat? Ontzorg jezelf met een goed gesprek of Deep Coaching. 

​Mijn Essentials

Jezelf leren kennen

Wake Up

Ken jij jezelf? Of leef je in onbestemde angst? Wie ben je in de kern? Ontdek jezelf en doe wat je het liefste doet. 

Je droom is je huis

Grow Up

Hoe werkt de wereld? Hoe zie jij de wereld? Wat vind jij de moeite waard? Ontdek je nieuwe mogelijkheden. Ga leven vanuit je droom.

ZanZen Karma Cleaning

Clean Up

Wat zijn jouw valkuilen? Ken jij je allergieën en je schaduw? Ruim uit de weg wat je tegen houdt 

De ZanZen show-up

Show Up

Wat voeg jij toe? Welke waarde breng jij? Laat dat zien. Laat horen en weten dat je er bent.

​Mijn Missie

​Thich Nhat Hanh zegt: Er kan pas vrede in de wereld zijn als in ieder mensenhart vrede heerst.   Die vrede is er als je dicht bij jezelf kunt blijven. Ik kan jou helpen om met vrede in je hart te leven. Dat doe ik met hart en ziel. Ook ik heb dat met vallen en opstaan geleerd

>